Primigi, обувки за всяка възраст!

Не може да има съмнение по отношение дизайна на детските обувки Primigi: вкус към детайла, който е типично италиански, страст към красивите материали и точните  проучвания  насочени към задоволяване на високите и практични  изисквания на днешните деца.

Всеки модел е плод на една велика традиция в съчетание с международните модни тенденции.

Особено важно за всички модели е че стилът им е съобразен със спонтанността и въображението на съвременните деца!

12-14 месеца: и нещо относно ходенето …

Важният избор

Сега повече от всякога  обувките трябва да бъдат избрани с голямо внимание, защото те са абсолютно необходими за подпомагане на малкото дете да придобие увереност и самочувствие, когато прави първите си стъпки и с цел да заеме правилната стойка. Малкото дете има за цел да изследва заобикалящия го свят и чифт подходящи обувки може да му помогне да го направи.

Основните изисквания

Идеалните обувки в тази възраст са модели, които дават правилната подкрепа за глезените на детето, без да са прекалено стегнати за разлика от ниските модели , които могат да се изплъзнат  лесно, когато малките крачета  са все още пухкави.

Друга важна особеност  на обувките е,  че трябва да са изключително деликатни, когато са в контакт с чувствителната  кожа на детето  без разбира се да губят формата си.

А какво да кажем за ходилата? Широки и отстъпчиви в пръстите и здрави в петата, за да се гарантира една добра основа.

По отношение на материалите  те трябва да бъдат естествени и меки, като кожа или текстил.Без да пренебрегваме новите високотехнологични материи стига те да са меки и да позволяват на малките крака да дишат.

Катарами, връзки или велкро?

Закопчаването с велкро е  добро, тъй като прави обувките лесни за поставяне и за сваляне. Това ще помогне на вашето дете да се научи как да ги освободи много бързо! Ако то е много малко може да бъде по-добре да се използват  връзки или катарами: тези два метода предлагат допълнително предимство на по-прецизно закрепване и следователно са особено подходящи за малки крака, които все още се оформят.

15 месеца – 5 години: краката са винаги в движение

Основно изискване

Опитът на PRIMIGI показва, че най-добрите детски обувки са с мека,но здрава горна част и гъвкави ходила, които  позволят защита от твърдата земя и сигурно и практично пристягане към краката.

В сравнение с  възрастните малките деца  принадлежащи към тази група имат по-скосени крака и това е отразено във формата на обувките.

Относно дишането?

Тъй като децата са много активни и често излизат от затворените помещения на открито и обратно  обувки им трябва да дадат възможност на краката им да дишат. Вградената стелка трябва да бъде избрана от естествени дишащи материали.

6 – 10 година: Искам да избирам, точно както възрастните!

Основните изисквания

В училище в салона или на екскурзия !!! Едни и същи обувки се използват в различни случаи и следователно трябва да бъдат  здрави и гъвкави! Удобна горна част, неразрушими ходила и стилен външен вид, особено за момичетата. Но модните тенденции никога не трябва да са в ущърб на  комфорта и здравето на детето. В PRIMIGI  сме добре запознати с това и подновяваме нашата колекция за всеки сезон с широка гама от модели за всички възрасти съчетаващи  най-новите модни тенденции с високите стандарти за качество.

Спортни обувки през цялото време?

Децата на тази възраст, особено момчетата биха носили спортни обувки през целия ден. Препоръчително е обаче да ги научим да носят правилни обувки за всеки случай, като се започне от най-ранна възраст, тъй като всеки модел  е създаден с определена цел.

Промяна според сезоните:

Зима

Използват се най-малко два вида обувки: един чифт за използване на открито  подходящ  за студено и дъждовно време, като например  PRIMIGI GORE-TEX® дишащи и с водоустойчива защита и друг чифт за закрито с леки и гъвкави ходила.

Есен  и пролет

Между сезоните никога не преминавайте  директно от тежка зимна обувка към отворена  или обратното. Изберете един чифт PRIMIGI GORE-TEX® обувки с технология SURROUND ™ продукт.

Тези междинни моделите, са незаменими през лятото  във версия от лека  кожа.

За деца до две годишна възраст по-добре е да изберете сандали, които са затворени в петата и пръстите, което дава  по-добра защита и подкрепа. На възраст от две нагоре  децата също могат да носят тези по защитени  модели, когато са ангажирани в много активни занимания и да ги редуват със сандали с отворени пръсти.