Грижа за обувките

За почистване

Кожени обувки

Прах и кал трябва да се почистват ежедневно.

От време на време прилагайте  неутрална или цветна боя за обувки.

Лачените обувки

Без  боя за обувки, а само с влажна кърпа, за да премахнете праха и възстановяване на блясък към горната част.

Велурени обувки

Грижата за тях е по-лесна  отколкото си мислите.Почистват се със силиконова четка или каучукова гъбичка.Може също така да се използва козметика за обувки" шампоан за почистване на велур" ,която може лесно да намерите в почти всеки обувен  магазин.

Текстилни обувки

Избягвайте да използвате пералната машина. Не потапяйте  във вода, защото след известно време това ще премахне лепилото между стъпалото и горната част. Използвайте козметика за обувки ,която може лесно да намерите в почти всеки обувен  магазин.

Сушене

Какъв е най-добрият начин да изсъхнат обувки, които току-що са били измити или са много влажни поради дъжд или изпотяване?

Първо, никога не ги поставяйте в близост до източници на топлина (сешоари или радиатори), защото това ще ги накара да се намачкат и да изгубят своята гъвкавост.

По-добре е просто да ги оставите на открито докато те са напълно сухи далеч от пряка слънчева светлина, тъй като това би ги обезцвети.

Бактерии? Не, благодаря!

Препоръчително е да  предоставите  на детето си най-малко два чифта обувки за всеки сезон всеки от които да се носи през  ден. Краката на децата се изпотяват  много и носенето на един и същ чифт обувки всеки ден води до застояване на потта  и благоприятства  разпространението на бактерии и микроорганизми.

Влажни обувки? Не благодаря.

Никога не прибирайте обувките докато са още влажни: това е реална покана за мухъл, гъбички и бактерии.