PRIMIGI винаги са се ангажирали да подобрява своята устойчивост чрез непрекъснат отговорен избор в социалните и екологичните области. Поставянето на ЧОВЕКА в центъра на взаимоотношенията , а не на „клиента“ е необратим културен процес, който сега се е превърнал в неразделна част от корпоративната ДНК.

Ние сме убедени, че брандовете трябва да играят активна роля в изборите, насочени към опазване здравето на хората и средата в която живеят.

От този ангажимент се ражда PRIMIGI FOR CHANGE, колекция от обувки и дрехи , изработени основно със сертифицирани естествени, рециклирани материали или материали с ниско въздействие върху околната среда, произтичащи от най-съвременни производствени процеси.

Primigi for Change CLOTHING се   произвежда от тъкани, проектирани да имат най-малко въздействие върху планетата в сравнение с конвенционалните материали. В този случай марката използва сътрудничеството на иновативни компании в областта на устойчивостта. Зад модните колекции на Primigi стои щателната работа на много участници, включително доставчици. Всеки производствен избор се прави с мисъл за бъдещето на новите поколения, като им се предлагат продукти, способни да ги придружават в пътя им на растеж.

За облеклата Primigi for Change използваните материали са:

– Органичен памук
– Органичен лен

– Естествени влакна

– Рециклирани влакна
– Естествени багрила

Използваният памук е органичен, следователно произведен без използването на химически агенти и синтетични торове. Колекцията Primigi for Change са облекла, които използват най-известния сертификат: GOTS (Global Organic Textile Standard). Естествени материи, като чист органичен памук и чист лен, естествени багрила, водни щампи ton sur ton и ненаситени цветове, вдъхновени от природата, характеризират новата линия дрехи Primigi For Change. С минималистичен и модерен подход, облеклата на Primigi for Change, които обличат деца от 0 до 12 години, са перфектната комбинация от стилистично проучване и внимание към околната среда.

Primigi for Change FOOTWEAR използва материали със специфични сертификати за устойчивост (LWG – GRS – RCS).

Всички обувки от колекцията Primigi For Change имат ключови елементи, които ги отличават:

– Горна част от Bypell * рециклирана кожа и/или сертифицирана рециклирана тъкан.
– Подметки с високо съдържание на рециклирани материали и получени чрез производствени процеси с ниско въздействие върху околната среда.
– Подплата от кожа без Crom или от сертифицирана рециклирана тъкан.
– Стелка от корк или устойчив материал.
– Метални аксесоари без никел.
– Връзки от рециклиран или естествен материал.

* Сертифициране на ByPell: www.bypell.it

ByPell е резултат от изследователската работа, извършена от нашата партньорска компания. ByPell се произвежда над 50% с отпадъчна кожа от производството на кожа, т.е. остатъците от кожа, които след фазата на кроене обикновено се изхвърлят. Тези остатъци от кожа, след като бъдат смлени и редуцирани във влакна се комбинират с други влакна и тъкан чрез процес на “водно сливане”, който ги уплътнява в един материал, готов за окончателна обработка.

Производственият цикъл ByPell намалява въздействието върху околната среда с 80% в сравнение с традиционното производство на кожа, позволява ви да спестите до 90% вода, над 30% електроенергия и използва 70% по-малко химикали, достигайки въглероден отпечатък от по-малко от 5 kg CO2 / M2.